VAN / ÖZALP - 20 Temmuz İlkokulu

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Mrt

Şbt

Başarılı bir insanın en önemli özelliklerinden birisi de sabırlı olmasıdır. Sabır, koşulların zorlaştığı zamanlarda özgüven ve cesareti kaybetmeme duygusudur. Yaşamımız boyunca belki de her gün ihtiyaç duyacağımız bir şeydir sabır.

Sınıf Öğretmenimiz Hilal ÇİFTCİ hocamız 4/B sınıfı öğrencileriyle hazırlamış olduğu etkinlikte çok amaçlı salonumuzda tüm öğrencilerimiz drama eşliğinde ''SABIR''konusu canlandırdılar. Sabırlı olmanın önemini ve günlük yaşamda sabırlı olmanın üzerinde durdular. Hilal Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında 4/A şubesinin akıl ve zeka oyunları etkinlikleri

Ock

Sosyal etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen yarışmada öğrencilerin özgüven kazanma ve geliştirme, yeteneklerini fark etme ve sosyalleşmeleri hedeflenmiştir. Yarışma eğlenceli olma özelliğiyle de olumlu okul ortamının devamını sağlamada önemli katkı sağlamıştır

Ock

Dönem sonu etkinliklerinde 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri bilgi yarışmasına katıldılar

Ock

Yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlendi

Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. öğrenciler keyifle etkinliklere katıldılar. Eğlendiler öğrendiler.

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlendi. Türkiye’nin her yerinde kutlandığı gibi bizim okulda da bu etkinleri düzenlemeye karar verdik. Sağ olsun Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz çok emek harcadılar.  Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Yerli malının öneminin öğrencilere anlatılması için her sınıf kendi bünyesinde etkinlik düzenledi. Öğrencilerimiz evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yerli malı standı açarak, diğer sınıflardaki arkadaşlarına haftanın önemini anlatıyorlar ve ikramlarda bulunuyorlar.

Ara

20 Temmuz İlkokulu öğrencileri tarafında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Değerler Eğitimi projesi kapsamında okul bahçesine değerler fidanlığı oluşturuldu.

Kas

Bugün 10 Kasım 2023 Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde onu anmak üzere buradayız. Gözlerimizde bir damla yaş, yüreklerimizde sessiz hıçkırıklar, yine Atatürk'ün huzurundayız.

Gözlerimizin önündeki ışık yüzü henüz solmamıştır. Vatan üstündeki yiğit sesi her taraftan işitilmektedir. Mustafa Kemal adı, gönüllerimizde dalgalanan bir bayrak, damarlarımıza vuran bir nabız, içimizde açan taze bir tomurcuk, bir doğup bir daha batmayan güneştir.

İnsanlar çeşit çeşit ölebilirler... Ölmeden evvel ölebilirler, sayılı yıllarını bitirdikleri için ölebilirler. Fakat bir insan vardır ki, onu olaylar yıpratamaz, yıllar tüketemez. Herkese boyun eğdiren ecel onun manevi varlığına dokunamaz. Ulusu için yaşayanlar, ulusu var oldukça yaşarlar, Atatürk bunun için yaşıyor. Büyük önder iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda düzenlenen programla kutlandı. Düzenlenen programda şiirler ve oratoryolar okundu, tiyatro ve koro çalışmaları sahnelendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimnize teşekkür ederiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun

Ekm

Çocuklarımızı deprem gerçeği hakkında bilinçlendirmek, olası bir deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini tecrübe etmeleri üzere okulumuzda deprem tatbikatı düzenledik.